Ποικιλία: Palomino Fino
Περιοχή: Jerez, Ισπανία
Οινοποίηση: Ασκείται ελαφριά πίεση στα σταφύλια και προκύπτει μούστος ο οποίος εν συνέχεια ζυμώνεται και δίνει έναν οίνο με αλκοολικό βαθμό 15%, το οποίο βοηθά την βιολογική ωρίμανση. Αυτό το λευκό ξηρό κρασί εντάσσεται στην κατηγορία των οίνων Sherry Manzanilla. Συνεπώς ωριμάζει στα κελάρια της περιοχής Sanlucar de Barrameda. Οι ιδιαίτερες συνθήκες της πόλης επιτρέπουν τον σχηματισμό ειδικού στρώματος ζυμών (veil of flor) που προσφέρει στο κρασί ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.
Ωρίμανση: Τα κρασιά ωριμάζουν για 3 χρόνια με την μέθοδο Solera στα κελάρια του Sanlucar. Ύστερα μεταφέρονται σε άλλο κελάρι, του San Fermin για άλλα 2-3 χρόνια , όπου διατηρούνται σε βαρέλια που χρονολογούνται από την αρχή της κατασκευής του οινοποιείου και δεν έχουν μετακινηθεί ποτέ. Καθ' όλη την διάρκεια ωρίμανσης ο οίνος περνάει από τα συστήματα Criaderas και Solera, με σταθερό το στρώμα ζυμών (flor), το οποίο το προστατεύει από οξειδώσεις.
Γευσιγνωσία: Έχει ένα απαλό χρυσοκίτρινο χρώμα και παρουσιάζει αρώματα που θυμίζουν θάλασσα (εφόσον ωριμάζει σε παραθαλάσσια περιοχή) καθώς επίσης και αρώματα από ξηρούς καρπούς και ελιές. Αποτελεί ένα ελαφρύ ξηρό κρασί.