Ποικιλία: Glera
Περιοχή: Veneto, Ιταλία
Οινοποίηση: Ο μούστος τοποθετείται σε δεξαμενές όπου πραγματοποιείται ψυχρή στατική απολάσπωση. Η ζύμωση, με επιλεγμένες ζύμες, γίνεται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία 18°C και ολοκληρώνεται μέσα σε 8/10 ημέρες. Το κρασί φιλτράρεται και στη συνέχεια γίνεται προσθήκη ζάχαρης και ζυμών για την πραγματοποίηση της δεύτερης ζύμωσης, με μέθοδο Martinotti-Charmat σε θερμοκρασία 14-15°C. Αφού το κρασί φτάσει την επιθυμητή πίεση και το επιθυμητό ποσοστό αλκόολης και σακχάρων, ψύχεται, σταθεροποιείται και φιλτράρεται πριν την εμφιάλωση.
Γευσιγνωσία: Κίτρινο χρυσαφένιο χρώμα, απαλό άρωμα με φρουτώδης νότες αγχλαδιού και πράσινου μήλου. Φρέσκο, μαλακό και με ισορροπημένη οξύτητα.
Παλαίωση: Είναι καλύτερο να καταναλώνεται μέσα στα πρώτα 2 χρόνια μετά τη παραγωγή του.