Παραγωγός: ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΕΚΡΗΣ & ΤΕΚΝΑ ΑΕΒΕ
Αλκοόλ: 20%
Χώρα προέλευσης: Ελλάδα
Ποσότητα: 0.5L
Ένα βραστάρι (γιατροσόφι) που έπιναν οι κάτοικοι της Αμοργού από τα παλιά χρόνια όταν πονούσε ο λαιμός τους, ήταν η αιτία να εμπνευστούμε και να δημιουργήσουμε την ποτοποιία Αμοργός το 2003, για να παρασκευάσουμε το ποτό Αμόργιον Ρακόμελο - Ψημένη.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Τσίπουρο (ρακή), μέλι και βότανα, χωρίς συντηρητικά.
Πίνεται σε θερμοκρασία δωματίου, ζεστό το χειμώνα ή παγωμένο το καλοκαίρι.
Συνοδεύεται με φρέσκα ή αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, σοκολάτα, λουκουμάδες, γλυκά ταψιού κ.α. Ιδανικό για ποτό της παρέας αλλά και ως απεριτίφ (ορεκτικό) ή ως digestive (χωνευτικό).
Η διαφορά του ρακόμελου από την ψημένη.
Και η ψημένη είναι ρακόμελο! Έτσι λένε το ποτό με ρακή και ζάχαρη στην Αμοργό που κερνάνε στο Μοναστήρι της Παναγιάς της Χοζοβιώτισσας. Η δικιά μας "ψημένη" έχει ζάχαρη και μέλι και είναι σχεδόν ίδιο ποτό με το ρακόμελο αλλά λίγο πιο ελαφρύ (vol. 20%) και πιο γλυκό που αρέσει σε γυναίκες και νέους που τους αρέσουν τα soft drinks ποτά.