ΚΤΗΜΑ ΛΑΝΤΙΔΗ

Το Kτήμα Λαντίδη είναι μία οικογενειακή επιχείρηση που ξεκίνησε το 1993
από τον Πανίκο Λαντίδη με έμφαση στην ανάδειξη του ποιοτικού Ελληνικού
κρασιού.Το έδαφος και το κλίμα της Νεμέας ήταν αυτό που ώθησε τον
Πανίκο Λαντίδη να καλλιεργήσει στα εδάφη της ευγενείς ποικιλίες αμπέλου
όπως Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot, Chardonnay, Μοσχοφίλερο,
Ασύρτικο και Μαλαγουζιά.
 
Στα πρώτα 20 στρέμματα τού ιδιόκτητου αμπελώνα, καλλιεργήθηκε η λευκή
ποικιλία chardonnay και ένα χρόνο μέτα ακολούθησε η ερυθρή ποικιλία
αγιωργίτικο που έμελλε να γίνει και η βάση του κτήματος στα επόμενα
χρόνια. Η απόδοση του οινοποιείου έχει αυξηθεί σταδιακά, με παραγωγή
σήμερα 200.000 φιάλες ετησίως και εξαγώγιμα προϊόντα περίπου το 50%
της παραγωγής, κυρίως στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στη Μεγάλη Βρετανία,
Κύπρο, Βέλγιο, στη Γερμανία, Ελβετία και Αυστρία.
Σήμερα, το Κτήμα Λαντίδη αναπτύσσεται σε 170 στρέμματα ιδιόκτητου
αμπελώνα και 50 στρέμματα συνεργαζόμενων αμπελουργών.
 
http://lantides.gr/Images/Pages/Page200.Photo1.600x600.jpg
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση: